Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/201
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГончарова, Ірина Іванівна-
dc.contributor.authorГончарова, Ирина Ивановна-
dc.contributor.authorGoncharova, Irina Ivanovna-
dc.date.accessioned2018-02-21T12:24:25Z-
dc.date.available2018-02-21T12:24:25Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationГончарова І. І. Молочність корів – первісток м'ясних порід / І. І. Гончарова // Науково-технічний бюлетень / Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет. – 2016. ‒ №5, т. 2. – С. 124-127.en_US
dc.identifier.urihttp://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/201-
dc.descriptionВ статье рассматривается молочность коров знаменского внутрипородного типа полесской мясной породы выращенных на разной интенсивности кормления. Таким образом, интенсивное выращивание положительно влияет на молочность первоток, так она была на 5,93 и 2,90% больше, чем у сверстниц, которые находились на низком уровне выращивании и колебалась в пределах 1190 - 1220 кг, что положительно повлияло на интенсивность роста их приплода. In beef farming a cow is considered to be better if it gives birth to a calf for the first time at younger age and if it has good mothering abilities at high milking capacity, which makes it possible to receive calves with higher body weight before their absence. Milking capacity of meat breed heifers is the principal factor that determines the growth and development of suckler calves and economic efficiency of beef farming in Ukraine. Research shows that meat breed heifers have insufficient milking capacity and lower body weight of ablate calves. This is a deterrent factor to their wide usage in the market economy. Ws which have insufficient milking capacity (less than 1200 kg) are not able to grow big calves without the additional usage of concentrated forage and they are accompanied by a price rise in growth and reduced profits. It is therefore necessary to normalize selection to increase milking capacity meat breed heifers up to 1600-2000 kg. Body weight of suckler calves depends on the level of milking capacity of heifers which is one of the most important factors in beef production in beef farming. This factor shows the amount of products which we receive from one cow per yearen_US
dc.description.abstractУ статі розглядається молочність корів знам’янського внутрішньопородного типу поліської м’ясної породи вирощених при різній інтенсивності годівлі. Таким чином, інтенсивне вирощування позитивно впливає на молочність первісток, так вона була на 5,93 и 2,90% більше, ніж у ровесниць, котрі знаходилися на низькому рівні вирощування і коливалась у межах 1190 - 1220 кг, що позитивно вплинуло на інтенсивність росту їх приплодуen_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherДніпропетровський державний аграрно-економічний університетen_US
dc.subjectпородаen_US
dc.subjectселекціяen_US
dc.subjectмолочністьen_US
dc.subjectпервісткиen_US
dc.subjectжива маса телятen_US
dc.subjectпородаen_US
dc.subjectселекцияen_US
dc.subjectмолочностьen_US
dc.subjectпервотёлкиen_US
dc.subjectживая масса телятen_US
dc.subjectbreeden_US
dc.subjectselectionen_US
dc.subjectmilking capacityen_US
dc.subjectfirst-calf heifersen_US
dc.subjectbody weight of calvesen_US
dc.titleМолочність корів – первісток м'ясних порідen_US
dc.title.alternativeМолочность коров – первотёлок мясных породen_US
dc.title.alternativeМilking capacity of cows – first-calf meat breed heifersen_US
dc.typeArticleen_US
Appears in Collections:Фахові видання України

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Goncharova_Molochnist_koriv_2016.pdf833.9 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.