Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/241
Title: Розробка моделей селекційної оцінки вмісту жиру в молоці і виходу молочного жиру корів
Other Titles: Разработка моделей селекционной оценки содержания жира в молоке и выхода молочного жира коров.
Development of models of breeding estimation of fat content in milk and yield of dairy fat of cows.
Authors: Ємець, Зоя Василівна
Емец, Зоя Васильевна
Yemets, Zoya Vasil’evna
Keywords: молочний жир
прогнозування
моделі
генетичні чинники
негенетичні чинники
молочный жир
прогнозирование
модели
генетические факторы
негенетические факторы
milk fat
prediction
model
genetic factors
non-genetic factors
Issue Date: 2009
Publisher: Херсонський державний аграрний університет
Citation: Ємець З. В. Розробка моделей селекційної оцінки вмісту жиру в молоці і виходу молочного жиру корів : автореф. дис. … кандидата с.-г. н. за спеціальністю 06.02.01 : розведення та селекція тварин / Зоя Василівна Ємець ; Херсонський державний аграрний університет. ‒ Херсон, 2009. – 20 с.
Abstract: Дисертація присвячена порівняльній оцінці впливу на вміст жиру в молоці корів і вихід молочного жиру основних генетичних і негенетичних факторів. Виділено та проаналізовано основні фактори, що зумовлюють вміст жиру та вихід молочного жиру. Оцінено ступінь впливу окремо кожного з факторів і основні характеристики залежностей вивчених продуктивних показників від них. Проведено одночасну оцінку впливу найбільш впливових генетичних і негенетичних факторів на вміст жиру та вихід молочного жиру. Шляхом об’єднання факторів розроблено придатні для практичного використання моделі оцінки та прогнозування вмісту жиру та виходу молочного жиру на базі сукупностей факторів. Встановлено селекційну ефективність добору худоби з застосуванням створених моделей.
Description: Диссертация посвящена сравнительной оценке влияния на содержание жира в молоке коров и выход молочного жира основных генетических и негенетических факторов. Выделены и проанализированы основные факторы, обусловливающие содержание жира и выход молочного жира. Оценена степень влияния отдельно каждого из факторов и основные характеристики зависимостей изученных продуктивных показателей от них. Проведена одновременная оценка влияния наиболее влиятельных генетических и негенетических факторов на содержание жира и выход молочного жира. Путем объединения факторов разработаны пригодные для практического использования модели оценки и прогнозирования содержания жира и выхода молочного жира на базе совокупностей факторов. Установлено селекционную эффективность отбора скота с применением созданных моделей. Dissertation is devoted to comparative evaluation of influence of the basic genetic and non-genetic factors on fat content and fat yield in cows. The basic factors that determine fat content and fat yield were distinguished and analyzed. The degree of influence of each separate factor and the basic features of dependencies of studied traits on them were estimated. The simultaneous estimation of influence of genetic, non-genetic and the most important factors on fat content and fat yield was done. By means of joining factors the models of evaluation of fat content and fat yield were developed on the basis of complexes of factors suitable for practical use and prediction. The efficiency of selection of cattle using the models developed was established.
URI: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/241
Appears in Collections:06.02.01 "Розведення, селекція, генетика та відтворення сільськогосподарських тварин"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Yemets_avtoref_2009.pdf904.3 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.