Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/286
Title: Моніторинг та бактеріологічний контроль курячих яєць на наявність сальмонел
Other Titles: Мониторинг и бактериологический контроль куриных яиц на наличие сальмонел
Monitoring and biological control of chicken eggs for the presence salmonel
Authors: Білоконов, Іван Іванович
Белоконов, Иван Иванович
Belokonov, Ivan Ivanovych
Грінченко, Дмитро Миколайович
Гринченко, Дмитрий Николаевич
Grinchenco, Dmytro Mykolaiovych
Keywords: діагностика
контроль
курячі яйця
моніторинг
сальмонела
диагностика
контроль
куринные яйца
мониторинг
сальмонелла
diagnostics
control
chicken eggs
monitoring
salmonella spp
Issue Date: 2016
Publisher: Харківська державна зооветеринарна академія
Abstract: За результатами моніторингу встановлено, що за останні 30 років в більшості країн світу відмічається різке збільшення числа сальмонельозу серед тварин та птиці. В Україні також має місце збільшення числа захворюваності на сальмонельоз. Кількість харчових токсикоінфекцій, викликаних сальмонелами збільшується з кожним роком, що пов’язано з порушенням ветеринарно-санітарних правил, недостатнє проведення оздоровчих заходів в птахівничих господарствах, а також від відсутності ретельного бактеріологічного контролю готової продукції. При бактеріологічних та серологічних досліджень 5 партій яєць різних виробників сальмонели не були виявлені за винятком фермерських – домашніх яєць, із яких була виявлена культура Salmonella gallinarum-pullorum.
Description: По результатам мониторинга установлено, что за последние 30 лет в большинстве стран мира отмечается резкое увеличение числа сальмонеллезов среди животных и птицы. В Украине также имеет место увеличение числа заболеваемости сальмонеллезом. Задачей исследования было проведение бактериологического контроля куриных яиц на наличие сальмонелл. Based on monitoring results over the past 30 years in most countries of the world there has been a sharp increase in the number of salmonellosis in animals and poultry. In Ukraine also there is increase in the incidence of salmonellosis. The number of food poisoning caused by Salmonella is increasing every year, due to violation of veterinary-sanitary rules, lack of recreational activities in the poultry farms and the lack of thorough bacteriological control of finished products. Objectives of the study - conducting bacteriological control of chicken eggs for the presence of Salmonella.
URI: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/286
Appears in Collections:Фахові видання України

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Belokonov_Monitorynh_ta_bakteriolohichnyy_2016.pdf329.08 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.