Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/327
Title: Якісна характеристика м’яса тварин знам’янського типу полісько ї породи.
Other Titles: Quality meat characteristic taken from animals of Znamianska type of Polissya meat breed.
Качественная характеристика мяса животных знамянского типа полесской породы.
Authors: Попова, Вікторія Олександрівна
Popova, Victoria Oleksandrivna
Попова, Виктория Александровна
Коломієць, Юрій Володимирович
Kolomiyets', Yuriy Volodymyrovych
Коломиец, Юрий Владимирович
Леппа, Анастасія Львівна
Leppa, Anastasiya Lvivna
Леппа, Анастасия Львовна
Keywords: м'ясо
кислотність
порода
пасовищне утримання
велика рогата худоба
стійлове утримання
якість
технологічність
вологоутримуюча здатність
meat
cattle
breed
pasture keeping
confinement keeping
quality
technology
water-retaining capability
acidity
кислотность
крупный рогатый скот
порода
пастбищное содержание
стойловое содержание
мясо
технологичность
качество
влагоудерживающая способность
Issue Date: 2017
Publisher: Вінницький національний аграрний університет
Citation: Попова В.О., Коломієць Ю.В., Леппа А.Л. Якісна характеристика м’яса тварин знам’янського типу полісько ї породи // Аграрна наука та харчові технології. 2017. № 2(96). C.225-229.
Abstract: В статті викладено результати досліджень щодо якісної характеристики м’яса тварин знам’янського типу поліської породи. Встановлено, що показники вологоутримуючої здатності м’яса від тварин не залежно від технології утримання були на рівні 72-78%. Дослідження величини рН м'яса показали, що лише 1,2% від загальної кількості зразків мали ознаки PSE, при чому такий порок виникав лише у літній період. Стосовно м’яса з високим рівнем рН (DFD), то таких зразків було значно більше. Від тварин, що вирощувались при пасовищному утриманні, його відсоток становив 10,7%, а при стійловому – 11,3%. Причому пора року на цей показник майже не впливала.
Description: Results as for researches of quality meat characteristic taken from animals of Znamianska type of Polissya meat breed have been presented in the article. Indices of water-retaining meat capability from animals were 72-78% regardless of technology that has been proved. Investigations of pH meat increase showed that only 1,2% from total amount of samples had PSE signs though this defect appeared in summer conditions. There were more samples of meat with high pH level. Its percentage was 10,7% in animals which have been kept on pasture and 11,3% in confinement. Moreover the season didn’t influence on this index. В статье изложены результаты исследований качественной характеристики мяса животных знаменского типа полесской породы. Установлено, что показатели влагоудерживающей способности мяса животных, независимо от технологии содержания, были на уровне 72-78%. Исследование величины рН мяса показали, что только 1,2% от общего количества образцов имели признаки PSE, причем такой порок возникал только в летний период. Относительно мяса с высоким уровнем рН (DFD), то таких образцов было гораздо больше. От животных, которые выращивались при пастбищном содержании, его процент составил 10,7%, а при стойловом –11,3%. Причем время года на этот показатель почти не влияло.
URI: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/327
Appears in Collections:Фахові видання України

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ророva_QUALITY MEAT CHARACTERISTIC_2017 .pdf478.65 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.