Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/364
Title: Наукові основи розробки безвідходної технології м’якого козиного сиру
Other Titles: Научные основы разработки безотходной технологи мягкого козьего сыра
Scientific principlesto develop non-waste technology of soft goat cheese
Authors: Рижкова, Таїсія Миколаївна
Рыжкова, Таисия Николаевна
Ryzhkova, Taіsіya
Лиходій, Костянтин Сергійович
Лыходий, Константин Сергеевич
Lykhodiy, Konstantin
Keywords: Козине молоко
безвідходна технологія
м’який сир
виноградний сік
сироваткові напої
Козье молоко
безотходная технология
мягкий сыр
виноградный сок
сывороточные напитки
Goat’smilk
non-waste technology
soft cheese
grape juice
whey drinks
Issue Date: 2017
Publisher: Приднепровский научный вестник
Citation: Рижкова Т.М. Наукові основи безвідходної технології м’якого козиного сиру / Т.М. Рижкова, К.С. Лиходій // Приднепровский научный вестник. – 2017. - №2 (165). – С. 63 – 74.
Abstract: В статті викладено наукове обґрунтування розробки новітньої безвідходної технології м’якого козиного сиру типу «Адигейський», що передбачає одночасне отримання в процесі переробки козиного молока на цей вид сиру, як ферментованого продукту, так і сироваткових (безалкогольного та слабоалкогольного) напоїв, із покращеними їх органолептичними (смаку, запаху та консистенції) показниками.
Description: The scientific substantiation of the development of the latest non-waste technology of soft goat cheese of the type Adyheysky has been presented in the article. During goat milk processing to make the above type of cheese the technology allows to produce both the fermented product and whey drinks (no alcohol and low-alcohol ones) with the improved organoleptic indicators (taste, smell and consistency). В статье изложена научно обоснованная разработка новой безотходной технологи мякого козьего сыра типа «Адыгейский», предусматривающей одновременное получение в процессе переработки козьего молока на этот вид сыра, как ферментированного продукта, так и сывороточных (безалкогольного и слабоалкогольного) напитков, с улучшенными их органолептическими (вкус, запах и консистенции) показателями.
URI: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/364
Appears in Collections:Фахові видання України

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ryzhkova_Scientific_principlesto_2017.pdf169.11 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.