Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/384
Title: Динаміка м’ясної продуктивності телиць абердин-ангуської породи різного походження
Other Titles: Meat productivity dynamics of Aberdeen angus heifers of various origins
Динамика мясной продуктивности телок абердин-ангусской породи разного происхождения.
Authors: Колісник, Олександр Іванович
Kolisnyk, Alexander Ivanovich
Колесник, Александр Иванович
Прудніков, Василь Григорович
Prudnikov, Vasily Grigorovich
Прудников, Василий Григорьевич
Боднарчук, Ірина Миколаївна
Bodnarchuk, Irina Nikolaevna
Боднарчук, Ирина Николаевна
Keywords: телиці
забійний вихід
абердин-ангуська порода
походження
м’ясна продуктивність
забійні показники
забійна маса
туша
slaughter yield
carcass
heifers
Aberdeen Angus breed
origin
meat productivity
slaughter indices
slaughter weight
убойний выход
туша
абердин-ангусская порода
происхождение
телки
мясная продуктивность
убойные показатели
убойная масса
Issue Date: 2017
Publisher: Вінницький національний аграрний університет
Citation: Колісник О.І., Прудніков В.Г., Боднарчук І.М. Динаміка м’ясної продуктивності телиць абердин-ангуської породи різного походження // Аграрна наука та харчові технології. Зб. наук. праць - Вінниця: ВЦ ВНАУ. 2017. № Вип 3 (97) - C.147-151.
Abstract: Наведено результати досліджень динаміки м’ясної продуктивності телиць абердин-ангуської породи британського та вітчизняного походження в умовах цілорічного вигульного утримання без застосування приміщень. Встановлена висока м’ясна продуктивність обох порід, в даних умовах з перевагою абердин-ангуської худоби вітчизняного походження. Отримані додаткові дані стосовно напряму удосконалення абердин-ангуської породи та зроблено висновок щодо доцільності створення вітчизняної ангуської м’ясної породи з високими адаптаційними і продуктивними показниками.
Description: The results of meat productivity dynamics of Aberdeen Angus heifers of British and native origins in the conditions of year-round out-door keeping and without keeping them in the animal buildings have been presented in the article. High meat productivity has been defined in both breeds kept in the above mentioned conditions with the predominance of Aberdeen Angus breed of native origin. The additional data according to the improvement of Aberdeen Angus breed have been found out and there has been also made a conclusion on the sufficiency of native meat breed creating with the high adaptive and productive indices Приведены результаты исследований динамики мясной продуктивности телок абердин-ангусской породи британского и отечественного происхождения в условиях круглогодичного выгульного содержания без использования помещений. Установлена высокая мясная продуктивность обеих пород, в данных условиях с преимуществом абердин-ангусских животных отечественного происхождения. Получены дополнительные данные касательно направления усовершенствования абердин-ангусской породи и разработаны выводы о целесообразности создания отечественной ангусской мясной породы с высокими адаптационными и продуктивными показателями.
URI: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/384
Appears in Collections:Фахові видання України

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kolisnyk_Meat productivity dynamics_2017.pdf486.93 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.