Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/514
Title: Влияние минеральных удобрений на образование амилазных ферментов в солоде
Other Titles: Вплив мінеральних добрив на утворення амілазних ферментів у солоді.
Effect of mineral fertilizers on the formation of amylase enzymes in malt.
Authors: Данилов, Иван, Ivan, Іван Анна, Anna, Анна Наталія, Natalia, Наталия Олександра, Оlexandra,Александра Пантелійович,Panteleevich,Пантелеевич Вікторівна, Victorivna, Викторовна Юріївна,Uriivna,Юрьевна Василівна, Vasilevna,Васильевна Danilov , Данилов Собакар, Sobakar, Собакарь Кибенко,Kibenko, Кібенко Омельченко ,Omelchenko,Омельченко
Keywords: солод, замачивание, проращивание, пшеница, аэрация, солодовня, оптимизация, ферменты, минеральные удобрения malt, soaking, sprouting, wheat, aeration, malt, optimization, enzymes, mineral fertilizers солод, замочування, пророщування, пшениця, аерація, солодовня, оптимізація, ферменти, мінеральні добрива
Issue Date: 2016
Publisher: Київ 2016
Citation: Бібліографічний опис матеріалу відповідно до ДСТУ ГОСТ 7.1:2006
Series/Report no.: І INTERNATIONAL SCIENTIFICAND PRACTICAL INTERNET-CONFERENCE «BIOTECHNOLOGY: EXPERIENCE, TRADITIONSANDINNOVATIONS»;
Abstract: Оптимизация накопления комплекса амилазных ферментов в пшеничном солоде в условиях воздушно-оросительного способа замачивания и проращивания зерна в одном аппарате растворами минеральных удобрений. Минисолодовня представляет собой цилиндрический аппарат объёмом 5 дм³, заполненный на четверть водой, над которой закреплено сито. Для аэрации воды на дне сосуда размещён барботер, через который с различным расходом нагнетали воздух от миникомпрессора. На сите размещали слой зерна толщиной до 20 мм. Optimization of amylase enzyme complex accumulation in wheat malt in conditions of air-irrigation method of soaking and germination of grain in one unit with solutions of mineral fertilizers. The mini malt is a cylindrical apparatus with a volume of 5 dm³, filled with a quarter of water, above which a screen is fixed. For the aeration of water, a bubbler is placed on the bottom of the vessel, through which the air from the minicompressor was injected at a different rate. A grain layer with a thickness of up to 20 mm was placed on the screen. Оптимізація накопичення комплексу амілазних ферментів у пшеничному солоді в умовах повітряно-зрошувального способу замочування і пророщування зерна в одному апараті розчинами мінеральних добрив. Міні солодовня є циліндричний апарат об'ємом 5 дм³, заповнений на чверть водою, над якою закріплено сито. Для аерації води на дні посудини розміщений барботер, через який з різною силою нагнітали повітря від міні компресора. На ситі розміщували шар зерна завтовжки до 20 мм.
Description: Оптимизация накопления комплекса амилазных ферментов в пшеничном солоде в условиях воздушно-оросительного способа замачивания и проращивания зерна в одном аппарате растворами минеральных удобрений. Минисолодовня представляет собой цилиндрический аппарат объёмом 5 дм³, заполненный на четверть водой, над которой закреплено сито. Для аэрации воды на дне сосуда размещён барботер, через который с различным расходом нагнетали воздух от миникомпрессора. На сите размещали слой зерна толщиной до 20 мм. Optimization of amylase enzyme complex accumulation in wheat malt in conditions of air-irrigation method of soaking and germination of grain in one unit with solutions of mineral fertilizers. The mini malt is a cylindrical apparatus with a volume of 5 dm³, filled with a quarter of water, above which a screen is fixed. For the aeration of water, a bubbler is placed on the bottom of the vessel, through which the air from the minicompressor was injected at a different rate. A grain layer with a thickness of up to 20 mm was placed on the screen. Оптимізація накопичення комплексу амілазних ферментів у пшеничному солоді в умовах повітряно-зрошувального способу замочування і пророщування зерна в одному апараті розчинами мінеральних добрив. Міні солодовня є циліндричний апарат об'ємом 5 дм³, заповнений на чверть водою, над якою закріплено сито. Для аерації води на дні посудини розміщений барботер, через який з різною силою нагнітали повітря від міні компресора. На ситі розміщували шар зерна завтовжки до 20 мм.
URI: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/514
Appears in Collections:Тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
1.pdf224.58 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.