Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/551
Title: РАЗРАБОТКА МОДЕЛЕЙ СЕЛЕКЦИОННОЙ ОЦЕНКИ СОДЕРЖАНИЯ ЖИРА В МОЛОКЕ И ВЫХОДА МОЛОЧНОГО ЖИРА КОРОВ
Other Titles: Розробка моделей селекційної оцінки вмісту жиру в молоці і виходу молочного жиру корів
Developing models of selection evaluation of fat content and fat yield of cows
Authors: Ємець, Зоя Василівна
Емец, Зоя Васильевна
Yemets, Zoya
Keywords: молоко корів
генетичні, негенетичні фактори
вміст жиру і вихід молочного жиру корів
господарство
оцінка залежності
ступінь впливу факторів
вірогідність моделі
добір
молоко коров
генетические, негенетические факторы
содержание жира и выход молочного жира коров
хозяйство
оценка зависимости
степень влияния факторов
достоверность модели
отбор
milk of cows
genetic, non-genetic factors
fat content and yield of milk fat cows
farm property
estimate of dependence
degree of influence of factors
model reliability
selection
Issue Date: 2009
Publisher: Херсонський державний аграрний університет
Citation: Ємець З.В. Розробка моделей селекційної оцінки вмісту жиру в молоці і виходу молочного жиру корів / Ємець З.В. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю 06.02.01 - розведення та селекція тварин. - Херсонський державний аграрний університет, Херсон, 2009. - 161 C.
Abstract: Дисертація присвячена порівняльній оцінці впливу на вміст жиру в молоці корів і вихід молочного жиру основних генетичних і негенетичних факторів. Виділено та проаналізовано основні фактори, що зумовлюють вміст жиру та вихід молочного жиру. Оцінено ступінь впливу окремо кожного з факторів і основні характеристики залежностей вивчених продуктивних показників від них. Проведено одночасну оцінку впливу найбільш впливових генетичних і негенетичних факторів на вміст жиру та вихід молочного жиру. Шляхом об’єднання факторів розроблено придатні для практичного використання моделі оцінки та прогнозування вмісту жиру та виходу молочного жиру на базі сукупностей факторів. Встановлено селекційну ефективність добору худоби з застосуванням створених моделей.
Description: Диссертация посвящена сравнительной оценке влияния на содержание жира в молоке коров и выход молочного жира основных генетических и негенетических факторов. Выделены и проанализированы основные факторы, обусловливающие содержание жира и выход молочного жира. Оценена степень влияния отдельно каждого из факторов и основные характеристики зависимостей изученных продуктивных показателей от них. Проведена одновременная оценка влияния наиболее влиятельных генетических и негенетических факторов на содержание жира и выход молочного жира. Путем объединения факторов разработаны пригодные для практического использования модели оценки и прогнозирования содержания жира и выхода молочного жира на базе совокупностей факторов. Установлено селекционную эффективность отбора скота с применением созданных моделей. Dissertation is devoted to comparative evaluation of influence of the basic genetic and non-genetic factors on fat content and fat yield in cows. The basic factors that determine fat content and fat yield were distinguished and analyzed. The degree of influence of each separate factor and the basic features of dependencies of studied traits on them were esti-mated. The simultaneous estimation of influence of genetic, non-genetic and the most im-portant factors on fat content and fat yield was done. By means of joining factors the models of evaluation of fat content and fat yield were developed on the basis of com-plexes of factors suitable for practical use and prediction. The efficiency of selection of cattle using the models developed was established.
URI: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/551
Appears in Collections:06.02.01 "Розведення, селекція, генетика та відтворення сільськогосподарських тварин"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ємець З.В. дисертація_2009.pdf4.22 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.