Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/600
Title: Development of a technology with an iodine-containing additive to produce kefir from goat milk
Other Titles: Розробка технології кефіру з йодовмісною добавкою із козиного молока
Разработка технологии кефира с йодсодержащей добавкой из козьего молока
Authors: Ryzhkova, Taisia
Bondarenko, Tetyana
Dyukareva, Galina
Biletskaya, Yana
Рижкова, Таїсія Миколаївна
Бондаренко, Тетяна Аркадіївна
Дюкарева, Галина Іванівна
Білецька, Яна Олександрівна
Рыжкова, Таисия Николаевна
Бондаренко, Татьяна Аркадьевна
Дюкарева, Галина Ивановна
Билецкая, Яна Александровна
Keywords: Goat milk
kefir
milk formula
iodine supplement
Еlamine
аmino acids
fatty-acids
Кефір із козиного молока
молочна суміш
йодовмісна добавка
Еламін
амінокислоти
жиро-кислоти
Кефир из козьего молока
молочная смесь
йодсодержащая добавка из козьего молока
Issue Date: 2017
Publisher: Easstern-European Journal of Enterprise Technologies
Citation: Development of a technology with an iodine-containing additive to produce kefir from goat milk / T. Ryzhkova, T. Bondarenko, G. Dyukareva, Y. Biletskaya // Easstern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2017. – Vol. 3/11 (87). – P. 37-44. (Scopus)
Abstract: The results of researcheson the influence of iоdine, supplement of Elaminin, kefir, technology of goat's milk, are presented. It has beenes tablis hed that iodine supplement ation affects the level of amino- acids and fatty – acids, in kefir. The rational concentrations of Elamin have been determined, which contributet ot heintens ification of the lactic fermentation process and the reduction of the formation time of aden seclot.
Description: Наводяться результати досліджень з визначення впливу йодовмісної добавки Еламіну в технології кефіру із козиного молока. Встановлено, що йодовмісна добавка впливає на підвищення рівня аміно - та жирних кислот у кефірі. Визначено раціональні концентрації Еламіну, що сприяють інтенсифікації процесу молочнокислого бродіння та скороченню часу утворення щільного згустку Приводятся результаты исследований по определению влияния йодсодержащей добавки Эламина в технологии кефира из козьего молока. Установлено, что йодсодержащая добавка влияет на повышение уровня амино - и жирных кислот в кефире. Определены рациональные концентрации Эламина, способствующие интенсификации процесса молочнокислого брожения и сокращения времени образования плотного сгустка
URI: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/600
ISSN: 729 3774 Jet.com.ua
Appears in Collections:Зарубіжні видання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ryzhkova_Development_of_a_technology_2017.pdf787.3 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.