Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/616
Title: БИОЛОГИЧЕСКОЕ ОБОСНОВАНИЕ ПРОДУКТИВНОСТИ ЯИЧНЫХ КУР РОДИТЕЛЬСКОГО СТАДА ПРИ ВВЕДЕНИИ В КОМБИКОРМ КОРМОВОЙ ДОБАВКИ (ПМЦД)
Other Titles: Біологічне ОБГРУНТУВАННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ яєчних курей БАТЬКІВСЬКОГО СТАДА ПРИ ВВЕДЕННі В КОМБІКОРМ КОРМОВОЇ ДОБАВКИ (СОЦД)
Biological substantiation PRODUCTIVITY egg hens parent flocks when introduced to the feed of the feed additive (SOZA)
Authors: Лемешева, Мария Михайловна
Лємєшева, Марія Михайлівна
LЕМESHEVA, М.М.
Юрченко, Виктория Викторовна
Юрченко, Вікторія Вікторівна
YURCHENKO, Viktoriya V.
Keywords: яйцо, куры, комбикорм, подсолнечниковое масло, фуза, цинк, комплексная кормовая добавка, кормление.
яйце, кури, комбікорм, соняшникова олія, фуза, цинк, комплексна кормова добавка, годівля.
: egg, laying hens, the mixed fodder, sunflower-seed oil, sunflower-seed oils sediment, zinc, quality, complex forage addition, feeding.
Issue Date: 2008
Citation: Лемешева М.М. БИОЛОГИЧЕСКОЕ ОБОСНОВАНИЕ ПРОДУКТИВНОСТИ ЯИЧНЫХ КУР РОДИТЕЛЬСКОГО СТАДА ПРИ ВВЕДЕНИИ В КОМБИКОРМ КОРМОВОЙ ДОБАВКИ (ПМЦД) / М.М. Лемешева, В.В. Юрченко // Птахівництво: міжвід. темат. наук. зб. Інституту птахівництва УААН. – Харків, 2008.- Вип. 61. – С. 52-57.
Abstract: Разработана комплексная кормовая добавка (ПМЦД), состоящая из подсолнечникового масла и цинка. Положительное влияние добавки на качество яиц и воспроизводительные качества кур связано с улучшением морфологических свойств яиц (повышение массы, оптимизация соотношения составных частей) и изменениями в химическом составе желтка (повышение концентрации витамина Е, цинка и снижение кислотного числа жира).
Description: Розроблено комплексну кормову добавку (СОЦД), що складається із соняшникової олії і цинку. Позитивна дія добавки на якість яєць і відтворювальні якості курей пов’язана із покращенням морфологічних властивостей яєць (підвищення маси, оптимізація співвідношення складових частин) та змінами в хімічному складі жовтка (зростання концентрації вітаміну Е, цинку та зниження кислотного числа жиру). The complex forage addition (SOZA) consisting of sunflower seed oil and zinc is developed. The positive effect of addition on quality of eggs and reproductive qualities of laying hens is related to the improvement of morphological properties of eggs (increase of mass,optimisation of components correlation) and with modifications in chemical composition of yolk (increase of concentration of zinc, vitamin Е and decline of acid number of fat).
URI: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/616
Appears in Collections:Фахові видання України

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ПМЦДр.pdf160.73 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.