Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/634
Title: НАСЛЕДУЕМОСТЬ КАЧЕСТВЕННЫХ ПОКАЗАТЕЛЕЙ МОЛОКА ДОЧЕРЬМИ ОТ СВОИХ ОТЦОВ БЫКОВ ПРОИЗВОДИТЕЛЕЙ
Other Titles: Успадковуваність якісних показників молока дочками від своїх батьків бугаїв-плідників
HERITABILITY OF QUALITY INDICATORS MILK DOGS FROM ITS OWN BULLS
Authors: Ємець, Зоя Василівна
Емец, Зоя Васильевна
Yemets, Zoya
Мірошнікова, Ольга Сергіївна
Мирошникова, Ольга Сергеевна
Miroshnikova, Olga
Keywords: корови
молоко
вміст жиру в молоці
вихід молочного жиру
бугаї-плідники
селекція
коровы
молоко
содержание жира в молоке
выход молочного жира
быки-производители
селекция
cows
milk
fat yield
fat content
bull-sire
selection
Issue Date: 2018
Publisher: International Trends in Science and Technology
Citation: Ємець З.В. Успадковуваність якісних показників молока дочками від своїх батьків бугаїв-плідників / Ємець З.В., Мірошникова О.С. // International Trends in Science and Technology: Proceedings of the VI International Scientific and Practical Conference. - Vol.2, September 30, 2018, Warsaw, Poland. - с. 27-30
Abstract: В статті показано, що фактор бугая-плідника має достовірний (P> 0,999) вплив на вміст жиру в молоці корів (η2 = 0,131), а на вихід молочного жиру становить (η2 = 0,207) також при високому ступені достовірності (P> 0,999). Успадковуваність жирномолочності є одним з основних селекційних ознак при розведенні молочної худоби за лініями.
Description: Установлено, что фактор быка-производителя оказывает достоверное (P>0,999) влияние на содержание жира в молоке коров (η2=0,131), а на выход молочного жира составляет (η2= 0,207) также при высокой степени достоверности (P>0,999). 2. Наследуемость жирномолочности является одним из основных селекционных признаков при разведении молочного скота по линиям. One of the methods for improving and increasing the productivity of dairy herds is the timely evaluation and using in the breeding network of proven breeders of bulls-sires. This work is given priority in the breeding business. Bull-sires significantly affect the genetic potential of livestock. Thus, 17.1% from 85 evaluated bulls are an improvements in the fat content of milk. In addition, the researchers believe that the selection of bulls by the value of the indicator of genetic ability has an important breeding value.
URI: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/634
Appears in Collections:Зарубіжні видання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ємець_ Успадковуваність жирномолочності_2018.pdf15.28 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.