Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/713
Title: ХІМІЧНИЙ СКЛАД ЖОВТКУ ЯЄЦЬ ТА ТКАНИН В ОРГАНІЗМІ КУРЕЙ-НЕСУЧОК ПРИ ВВЕДЕННІ У КОМБІКОРМ СОНЯШНИКОВОЇ ОЛІЇ
Other Titles: Химический состав желтка яиц и тканей в организме кур-несушек ПРИ ВВЕДЕНИИ В КОМБИКОРМ ПОДСОЛНЕЧНиковОГО МАСЛА
The chemical composition of the yolk of eggs and tissues in the body of laying hens upon the introduction of sunflower oil into the feed mixture
Authors: Юрченко, Вікторія Вікторівна
Юрченко, Виктория Викторовна
Yurchenko, Viktoriya V.
Keywords: соняшникова олія, комбікорм, кури-несучки, грудні м̕язи, печінка, сироватка крові, жовток яєць.
подсолнечниковое масло, комбикорм, куры-несушки, грудные мышцы, печень, сыворотка крови, желток яиц.
sunflower oil, animal feed, laying hens, pectoral muscles, liver, blood serum, yolk of eggs.
Issue Date: 1998
Citation: Бирка В.В. ХІМІЧНИЙ СКЛАД ЖОВТКУ ЯЄЦЬ ТА ТКАНИН В ОРГАНІЗМІ КУРЕЙ-НЕСУЧОК ПРИ ВВЕДЕННІ У КОМБІКОРМ СОНЯШНИКОВОЇ ОЛІЇ / В.В. Бирка // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини : зб. наук. пр. ХЗВІ. -Х.: РВВ ХЗВІ, 1998. – Вип.4 (28). - Т. 1. – С. 146-149.
Abstract: У результаті досліджень впливу різного рівня соняшникової олії у комбікормі курей-несучок на хімічний склад тканин в їх організмі виявили, що збільшується вміст сухої речовини та протеїну у печінці та грудних м̕язах, концентрація вітаміну А у печінці, при цьому в них незначно підвищується вміст жиру, а у сироватці крові - рівень загальних ліпідів та холестерину. У жовтку яєць збільшується вміст сухої речовини та жиру, знижується рівень загального холестерину.
Description: В результате исследований влияния разного уровня подсолнечникового масла в комбикорме кур-несушек на химический состав тканей их организма обнаружили, что увеличивается содержание сухого вещества и протеина в печени и грудных мышцах, концентрация витамина А в печени, при этом в них незначительно повышается содержание жира, а в сыворотке крови - уровень общих липидов и холестерина. В желтке яиц увеличивается содержание сухого вещества и жира, снижается уровень общего холестерина. As a result of studies of the effect of different levels of sunflower oil in the mixed feed of laying hens on the chemical composition of the tissues of their body, they found that the content of dry matter and protein in the liver and pectoral muscles increases, the concentration of vitamin A in the liver, while the content of fat in them slightly increases, in serum - the level of total lipids and cholesterol. In the yolk of eggs the content of dry matter and fat increases, the level of total cholesterol decreases.
URI: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/713
Appears in Collections:Фахові видання України



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.