Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/754
Title: ОЦІНКА ЯКОСТІ М’ЯСА СВИНЕЙ РІЗНИХ ГЕНОТИПІВ ПРИ ЧИСТОПОРОДНОМУ РОЗВЕДЕННІ ТА СХРЕЩУВАННІ
Authors: Коваленко, Борис Петрович
Шевченко, Оксана Борисівна
Keywords: свині, генотип, велика біла, ландрас, musculus longissimus dorsi, хімічний склад, фізичні властивості.
Issue Date: 2019
Publisher: РВВ ХДЗВА
Abstract: Проводилися дослідження основних показників хімічного складу та фізичних властивостей найдовшого м’яза спини свиней різних генотипів при чистопородному розведенні та схрещуванні. Встановлено, що схрещування великої білої та ландрас порід привело до збільшення внутрішньом’язового жиру у помісних тварин незалежно від «частки крові» породи ландрас. Існує тенденція до збільшення білково-якісного показника, вологоутримуючої здатності та значення рН найдовшого м’яза спини у свиней породи ландрас та помісей з «часткою крові» за породою ландрас від ½ та ¾.
URI: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/754
Appears in Collections:Фахові видання України



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.