Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/781
Title: ТЕХНОЛОГІЯ ВИРОБНИЦТВА «МАРМУРОВОЇ» ЯЛОВИЧИНИ У КРАЇНАХ СВІТУ
Other Titles: TECHNOLOGY FOR THE PRODUCTION OF MARBLED BEEF IN THE WORLD
ТЕХНОЛОГИЯ ПРОИЗВОДСТВА МРАМОРНОЙ ГОВЯДИНЫ В СТРАНАХ МИРА
Authors: Криворучко, Юрій Іванович
Krivoruchko, Yurii Ivanovich
Криворучко, Юрий Иванович
Зандарян, Валентина Афанасіївна
Zandaryan, Vаlentina Afanasiivna
Зандарян, Валентина Афанасиевна
Васильєва, Юлія Олександрівна
Vasilieva, Ylia Oleksandrivna.
Васильева, Юлия Александровна
Keywords: «мармурова» яловичина, відгодівля, технологія
beef, feeding, technology мраморная говядина, откорм, технология
Issue Date: 2015
Publisher: Збірник наукових праць Харківської державної зооветеринарної академії. – Х.: РВВ ХДЗВА
Citation: Криворучко Ю.І., Зандарян В.А.,Васильєва Ю.О. Технологія виробництва «мармурової» яловичини у країнах світу / Ю.І.Криворучко, В.А.Зандарян, Ю.О. Васильєва // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини: збірник наукових праць Харківської державної зооветеринарної академії . – Х.: РВВ ХДЗВА, 2015.-Вип.31, Ч.1, «Сільськогосподарські науки». – С.30-36.
Abstract: Розглянуто питання щодо технологій виробництва «мармурової» яловичини в країнах світу
Description: В статье изложены характеристики разных технологий при производстве мраморной говядины на примере развитых стран мира – США, Япония, Австралия. "Marble" beef is one of the best delicacies in the world. When Japanese technology of calves 4-6 months of age fed milk. After that, the bulls are grazing on clean pastures without significant human intervention. Then put animals in close individual stalls, fed with selected grain 200-300 days and watered with high – quality beer to improve appetite in heavy, damp heat inherent in Japan. Farms in the USA and Australia use a feeding system is simpler and cheaper than in Japan. In this technique, up to 4-6 months of age the calves are with the cows, that is the main food in this period for a calf is the milk. After weaning the calves kept on pasture with perennial grasses and clear water up to 12-15 months. When handling weight 350 kg and more, the cattle are transferred to feedlots – fdate, where for 120-150 days significantly gaining body weight at the expense of grain feeding type. Feeding consists of maize, barley, alfalfa and straw from wheat. Sometimes in the ration for fattening steers in Australia add dry wine, milk and honey.
URI: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/781
Appears in Collections:Фахові видання України

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Krivoruchko_MARBLED_BEEF_2015.pdf472.8 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.