Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/927
Title: Виявлення в м’ясі забійних тварин бактерій мікроструктурним експрес-методом та оцінка його безпечності.
Other Titles: Discovery in the battery of battery animals microstructural express method and its assessment security.
Authors: Яценко, Іван Володимирович
Богатко, Надія Михайлівна
Фотіна, Тетяна Іванівна
Yacenko, I. V.
Bogatko, N. M.
Fotina, T. I.
Keywords: ризик-орієнтований контроль, мікробіологічна небезпека, безпечність, експрес-метод, яловичина, свинина, баранина, козлятина.
risk-oriented control, microbiological danger, safety, rapid method, beef, pork, lamb, goat.
Issue Date: 2020
Publisher: Dynamics of the development of world science. Abstracts of V International Scientific and Practical Conference,Vancouver, Canada 22-24 January 2020 UDC 619:614.31:637.1.07:336.711.65
Citation: Вводиться бібліографічний опис матеріалу відповідно до ДСТУ ГОСТ 7.1:2006
Abstract: Внаслідок порушення санітарно-гігієнічних вимог під час виробництва, зберігання й реалізації на потужностях з виробництва та обігу м’яса забійних тварин, а також недотримання температурних режимів його зберігання, харчові продукти псуються і можуть бути небезпечними для споживачів. Враховуючи вищевикладене, розроблення нових та удосконалення класичних експрес-методів виявлення бактерій в харчових продуктах, в т.ч. і м’ясі забійних тварин є актуальним, що буде сприяти реалізації безпечних та якісних продуктів для споживачів, підвищить достовірність, об’єктивність і точність результатів лабораторних випробувань. Розроблений метод мікроструктурного виявлення бактерій у м’ясі забійних тварин полягає у фарбуванні гістологічних зрізів м’язової тканини водним розчином тіокарміну Р з масовою концентрацією 0,2 %, подальшим промиванням у дистильованій воді, наступному диференціюванні зрізів у суміші етанолу з масовою концентрацією 96% та розчину хлористоводневої кислоти з масовою концентрацією 0,1 моль/дм3 (1:1), у подальшому зневодненні зрізів розчином етанолу послідовно з масовими частками 70 % і 96 %, переносячи згодом зрізи у ксилол та заведенням у канадський бальзам і подальшим дослідженням гістологічних препаратів під світловим мікроскопом з об’єктивом зі збільшенням 40х і окуляром – зі збільшенням 10х і виявленням бактерій, що фарбуються у синій колір. Due to violation of sanitary and hygienic requirements during production, storage and sale at production and circulation facilitiesmeat of slaughtered animals, as well as non-compliance with its temperature storage, food is spoiled and can be dangerous to consumers.Given the above, developing new and refining the classic rapid methods of detection of bacteria in food, including and meat slaughtered animals is relevant, which will facilitate the implementation of safe and quality consumer products, increase reliability, objectivity and accuracy results of laboratory tests. A method of microstructural detection of bacteria in slaughterhouse meat has been developed animals are staining histological sections of muscle tissue with water solution of thiocarmine P with a mass concentration of 0.2%, then washing in distilled water, subsequent slice differentiation at ethanol mixtures with a mass concentration of 96% and hydrochloric acid solution acids with a mass concentration of 0.1 mol/dm3 (1: 1), hereafter dehydration sections with a solution of ethanol sequentially with mass fractions of 70% and 96%, subsequently slicing into xylene and introducing into Canadian balm and further examination of histological preparations under light microscopewith a 40x zoom lens and the eyepiece - 10x magnification and detection bacteria stained in blue.
URI: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/927
Appears in Collections:Зарубіжні видання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
dynamics-of-the-development-of-world-science_22-24.01.2.pdf457.21 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.