Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/931
Title: Виявлення фальсифікації м’ясних фаршів доданим крохмалем у судовій експертизі харчових продуктів
Other Titles: Detections of forged meat with added starch in the forensic examination of foodstuffs
Authors: Яценко, Іван Володимирович
Богатко, Надія Михайлівна
Бусол, Леся Володимирівна
Париловський, Олександр Іванович
Коломоєць, Дар'я Костянтинівна
Yacenko, I.
Busol, L.
Bogatko, N.
Parylovskyi, O.
Kolomoets, D.
Keywords: М’ясний фарш, судова експертиза, фальсифікація крохмалем.
Mincemeat, forensics, starch forgery
Issue Date: 2020
Publisher: Eurasian scientific congress. Abstracts of I International Scientific and Practical Conference Barcelona, Spain 27-28 January 2020
Citation: Вводиться бібліографічний опис матеріалу відповідно до ДСТУ ГОСТ 7.1:2006
Abstract: Розроблений спосіб виявлення фальсифікації м’ясних фаршів доданим крохмалем полягає в забарвленні тонкого шару м’ясного фаршу розчином Люголя на предметному склі з наступною мікроскопією препаратів і підрахунком зерен крохмалю. За результатами цього способу можна отримати якісні та кількісні показники для оцінки якості м’ясних фаршів, а також виявлення доданих до харчового продукту складників не передбачених рецептурою і Національними стандартами. A method of detection has been developed falsification of ground beef with added starch is a color a thin layer of minced lugol solution on a slide of subsequent microscopy of preparations and counting of starch grains. By the results of this method give you qualitative and quantitative metrics for the quality of minced meat, as well as the detection of added meat product ingredients not provided by the recipe and National standards.
URI: http://repository.hdzva.edu.ua/handle/repoHDZVA/931
ISBN: 978-84-15927-31-0
Appears in Collections:Зарубіжні видання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
eurasian-scientific-congress_27-28.01.2020.pdf440.67 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.